TORILLs BLOGG

29. apr, 2020

Før hendte det ofte at jeg "overså" den lille stemmen som sa ifra, som ga et tips, men med årene har den lille stemmen vokst seg sterkere, så nå skjer det ikke så ofte at den blir oversett. Og det er jeg glad for, for den har gitt mye glede. Noen ganger skjønner man ikke alltid hvorfor man skal følge den "indre stemmen", innskytelsen, tanken som dukket opp i hodet. I første omgang kan det hende at den ikke gir så mye mening, men den kan komme etter hvert.

Da jeg for noen år siden pakket for å dra på alternativmessen i Lillestrøm, "fikk jeg beskjed" om å ta med posen til tromma mi. Ble litt overrasket, for jeg hadde ingen planer om å kjøpe ny tromme. Men tok den med. Første dagen på messa gikk jeg rundt og kikket på alle trommer jeg fant, men "falt" ikke for noen av dem. Senere på dagen møtte jeg ei venninne som fikk høre om dette, og jeg tok henne med og viste henne tromma jeg hadde hjemme - maken var til salgs på messa. Da jeg løftet den opp, oppdaget jeg at den var mye lettere enn min tromme og selger fortalte at trommemakerne hadde gått over til et lettere materiale. Dagen etter, da jeg kom på messa, kom det på nytt "beskjed inn i hodet mitt" at det var den lette tromma jeg skulle kjøpe, og det gjorde jeg. Og var glad for at jeg hadde tatt med posen.
Men jeg trengte ikke 2 store trommer, så jeg la den "gamle" ut for salg. Ei dame tok kontakt og ønsket å komme å prøve tromma. Hun var så ivrig at hun kom en dag tidligere enn avtalt. Og da hun hadde gått kom vissheten om at det var hun som skulle få kjøpe den, og det gjorde hun. Hun fikk tilbud om å være med og tromme annenhver uke sammen med meg og en venninne, og slik startet fantastiske vennskap for oss alle 3. Vi har blitt nære venninner som alle er "alternativt" interessert, som deler erfaring og kunnskap, hjelper og støtter hverandre.

Sist november kjøpte jeg min første syngebolle og ble helt betatt. Den ble brukt ofte og ga energi og glede. Rett over nyttår, sent en lørdag kveld, "falt det inn" en tanke i hodet mitt om at jeg skulle kjøpe en syngebolle til. Så jeg gikk på nettet og leita, sendte mail til forskjellige steder. Men var ikke helt fornøyd da jeg omsider tok kvelden - det var ikke noen syngeboller som føltes helt riktig.
Neste morgen, mens jeg spiste frokost, kom det en tanke om å lete på finn.no. Merkelig, syntes jeg - selger de sånt der?
Men jeg tittet på finn.no, og der fant jeg et helt chakra-sett = 7 syngeboller som var laget i et tempel i India, av munker. Leste at de var samstemt til chakraene, og annen informasjon.
Jeg ringte til selger og det viste seg at det var 4 timers kjøretur en vei. Og jeg hadde lyst å prøve dem før jeg eventuelt kjøpte dem. Så forteller selger at hun skal besøke noen = 2 timers kjøretur i min retning, og dermed møttes vi neste dag på halv-veien og jeg ble den lykkelige eier av 7 flotte syngeboller!

Så å lytte til intuisjonen kan føre til mye glede og nytte, selv om det i første omgang ikke er helt forståelig hvorfor man skal gjøre det man "får beskjed" om.
Og hvis man velger å overse den "lille stemmen", får man muligheten til å fundere på hva man gikk glipp av….

Vennlig hilsen Torill

 

 

 

19. aug, 2019

Jeg opplever at det er mye fokus på dårlig karma, men ikke så mye på god karma.

Hva er det som skaper god karma? Jo, at det ligger en positiv, kjærlighetsfylt intensjon "på bunnen" om å skape noe som er godt. Og så lenge intensjonen er god og positiv, er det dette som skapes. Selv om mottakerne ikke reagerer positivt. Jeg har selv gjort ting med god intensjon, som har blitt mottatt med kjefting, kritikk og / eller avvisning. Men hvordan de andre reagerer, handler om deres eget karma. Ikke mitt.

For mange år siden var jeg med i ei gruppe som kom sammen en gang i måneden.
På denne tiden hadde jeg store allergiproblemer (astma, eksem m.m.) og jeg ble jublende glad da jeg fant en test som viste at jeg har allergi/intoleranse for ca 25 forskjellige matvarer. Jeg la om kostholdet og fikk en mye lettere hverdag, nesten uten allergiproblemer. På samlingene i nevnte gruppe tok jeg med frukt til meg selv, slik at jeg hadde noe å spise som var bra for meg, mens de andre spiste det som ble servert. Men det var flere i gruppa som ikke respekterte at jeg ikke lenger kunne spise hva som helst. Vi samlet oss på omgang hos hverandre, og flere vertinner ble skikkelig fornærmet fordi jeg ikke forsynte meg av maten som ble servert, noe som ble gitt uttrykk for både klart og tydelig. Jeg prøvde å forklare, men fikk ingen forståelse for at maten på bordet gjorde meg syk.

Etter hvert oppdaget jeg at jeg har healing-evner, og interessen min for "alternativer" våknet. Men svært få av de andre i gruppa hadde interesse for dette, og når jeg prøvde å fortelle om min nye interesse, var det flere i gruppa som "trakk ned en rullegardin". De bare satt der og stirret foran seg, sa ingenting, bare ventet på at noen skulle bytte samtaletema. Som for eksempel fargene på gardinene i forhold til veggene, hvordan store tallerkener stables i oppvaskmaskinen, og andre ikke-personlige temaer.

Det ble en gradvis oppvåkning fra min side. Jeg kjente mer og mer at jeg ikke trivdes sammen med dem lenger, og at mitt ønske om å få være frisk ved å spise mat jeg tåler, ikke ble respektert. Men hvordan kunne jeg trekke meg ut, uten å tråkke dem på tærne?

Jeg kjøpte fine stearinlys formet som roser og pene oste-gafler, en av hver til hver av de andre. På neste samling sa jeg ingenting før vi avsluttet med å avtale nytt møte. Da fikk hver av dem gave, jeg takket for meg, for mange hyggelige år sammen. Og fortalte at jeg følte for å gå i andre retninger, at jeg ønsket å lære mer om evnene mine og bruke tid på å lære og utforske, og ønsket dem lykke til videre uten meg. De som hadde kritisert mest, mente at jeg trengte da ikke gi dem gave fordi om jeg sluttet. Joda, jeg følte at det var riktig å gjøre.

Det å skape god karma handler ofte om hvilke ord vi velger å bruke.
For en tid siden var en gjeng samlet for å spise middag sammen, men en person kom ikke til avtalt tid. 20 minutter senere sendte jeg en sms:  "Du er dypt savnet ved middagsbordet – håper du kommer snart" med smilefjes og hjerter. Da vedkommende kom litt senere, fikk jeg en smilende kommentar om at det var da en særdeles hyggelig måte å si fra om at noen er forsinket. Hadde nok ikke fått samme tilbakemelding om jeg hadde sendt en kritisk sms.

Så det handler om å si og gjøre med kjærlighet og omsorg, med en god intensjon om å ville det beste for alle parter. Og skulle du bli møtt på en ufin måte, så husk at det ikke handler om deg, men trolig heller om at den andre ikke er i balanse og/eller ikke har det godt med seg selv, og at det er dette som uttrykkes i reaksjonen du får.

Vennlig hilsen Torill

 

 

 

20. jul, 2019

 

Innimellom kontaktes jeg av personer som har oppdaget egne klarsynte evner. Har fått spørsmål om hvordan forholde seg til dette – er det en "pest og en plage" eller noe man kan/bør ha glede av?

Meningene er sikkert delte, men jeg tror det handler mye om innstilling og hvordan man velger å forholde seg til informasjonen man får.

Som liten hadde jeg veldig god kontakt med 2 av hjelperne mine. Den ene var bare til stede, overlot til den andre å "prate" med meg. Jeg fikk svar på mye, og jeg fikk vite en del om hva som kom til å skje, men ikke minst, tips til å takle hverdagens utfordringer.
Som barn har man ikke en voksen persons forutsetninger til å takle all informasjonen. Husker at jeg som 12 – 13-åring fikk vite ting som var skremmende. Dette hadde jeg ikke "mottaksapparat" for, så det ble en ubehagelig opplevelse. Det var da jeg bestemte meg for at jeg aldri mer ville ha slik informasjon og begynte å fornekte evnene mine. Jeg "la lokk" over dem. Likevel kom informasjon igjennom til meg nå og da, men på langt nær i samme omfang som tidligere.
Men da jeg for ca 20 år siden begynte å akseptere denne siden av meg selv igjen, kom evnene gradvis tilbake. Da hadde jeg også et bedre mottaksapparat, og jeg skjønte etter hvert at jeg kan be om at informasjonen jeg mottar skal være ting jeg kan forstå, takle og håndtere. At jeg ved å ha denne intensjon får et ståsted som gjør at det blir trygt å ha denne evnen – for min egen del.

Når man har slike evner er man ofte veldig sensitiv også. Og jeg merket veldig fort at omgivelsene mine syntes slike evner var skummelt. Så jeg pratet aldri om dette til noen i barne- og ungdomsårene. Og hvis noen spurte om jeg hadde "slike evner", nektet jeg alltid – fordi jeg kjente at de var redde for å få "ja" til svar.. Og jeg "visste" også at det kunne/ville bli mas og spørsmål, fordi andre hadde behov for at jeg skulle bevise at det var sant hvis jeg svarte ja. Men folk som ikke har slike evner har ofte sin egen forestilling om hvordan det kan/bør/skal bevises, som ikke nødvendigvis har noe med hvordan jeg fungerer som klarsynt…..

Evner kan brukes på mange måter, og jeg kunne be hjelperen min vekke meg til et bestemt klokkeslett. Brukte dette aktivt da ungene var små. Jeg våknet en halvtime før de andre sto opp, så fikk jeg en rolig morgenstund for meg selv. Og jeg bruker dette fortsatt når jeg skal først opp, så slipper samboeren å våkne av vekkerklokka mi. 

I fjor sommer var jeg ute og kjørte bil, og da jeg nærmet meg der jeg skulle svinge av, fikk jeg et "bilde" i hodet om at jeg måtte kjøre via parkeringsplassen ved butikken, ikke følge veien, for der ville en selvmordssjåfør komme meg i møte. Grøss og gru, for et "bilde" å få inn i hodet! Jeg "fjernet" det omgående og satte opp et nytt bilde hvor alt gikk bra.
Da jeg kom til avkjøringen, viste det seg at det sto en bukk midt i veien med skilt om at det var graving i veien og omkjøring via parkeringsplassen til butikken.
Jeg tar med denne hendelsen for å illustrere at det ikke alltid er slik at "beskjedene" kommer slik vi tror. Jeg har fått mange slike "katastrofe-bilder" opp gjennom årene, og at de kommer i denne formen, tror jeg er for at jeg skal legge merke til dem, innimellom alle de andre tankene som er i hodet til en hver tid.  Det handler om å bli kjent med hvordan man selv tar imot beskjeder, hvordan det fungerer for deg.
Det er også en del "beskjeder" som går meg hus forbi, fordi jeg bare registrerer at tanken er der, uten å gi den mer oppmerksomhet. Så skjer det noe, og jeg husker tanken som "dro forbi", men som jeg ikke tok tak i. Det handler om å bli oppmerksom på tankene sine…..

Andre ganger lar jeg bevisst være å gjøre noe med beskjedene jeg får.
Husker ei gammel dame jeg møtte i et selskap. Hun fortalte at hun hadde gledet seg i mange uker til dette selskapet, til å treffe så mange kjente og kjære, og å kose seg med hjemmelagde kaker, for hun orket ikke bake selv lenger. Da vi satte oss til bords, "visste" jeg plutselig at gamlemor kom til å knekke en tann da hun forsynte seg med hjemmebakt kjeks. Skulle jeg stoppe henne? Ødelegge dette som hun hadde gledet seg til i mange uker? Nei, jeg lot henne kose seg. Hun mistet en tann, men merket det ikke før selskapet var over – og det fikset tannlegen etterpå.

Noen ganger får man informasjon for å kunne være forberedt: Det kan være beskjed om ulykker, eller om situasjoner som får en uønsket utgang. I noen av tilfellene har jeg også fått beskjed om hvorfor dette vil skje, og om hvorfor jeg ikke skal gjøre noe med det: oftest er årsaken at dette er en erfaring vedkommende trenger i sin personlige utvikling.
Har skjønt at jeg får beskjed for å være forberedt, slik at når en person blir utsatt for akkurat det jeg vet kommer til å skje, så kan jeg være en ressurs som stiller opp, hjelper til og er der for vedkommende.

Man kan helt sikkert kritisere klarsynte for å ikke ha forhindret det som skjedde. Men jeg har lært at dersom man unngår erfaringer, eller ikke lærer av det man erfarer, så får man sjansen på nytt. Det er som om livet ønsker at vi skal erfare og lære, for å utvikle oss til å bli en bedre utgave av oss selv. Og det skjer sjelden i medgang. Det er i motbakke det går oppover.
Og når beskjedene er klare og tydelige: Hvorfor skal man gjøre det motsatte? Er det riktig å "leke Gud" og bestemme over andre sin skjebne?
På den andre siden: Hvordan kan jeg være 100 % sikker på at informasjonen jeg får er helt riktig? Hvis jeg tenker i feil retning, kanskje det ikke gjelder de(n) personen(e) jeg tror det gjelder? Eller at den situasjonen jeg oppfatter ikke er i samsvar med det som virkelig hender?  Eller at det skjer noe annet som gjør at hendelsen ikke blir noe av?

Tilbake til spørsmålet: "Er det en plage eller en glede å ha klarsynte evner?"
Jeg tror det er avhengig av hver enkelt, hvordan man forholder seg til å ha disse evnene og til informasjonen man får. Selvfølgelig kan det være tungt å få vite at noen er/blir alvorlig syk – men er det meningen at du skal hjelpe til, så gjør det hvis du føler det er riktig. Eller du kan bli forberedt, slik at du kan være en ressurs for de som trenger noen som kan hjelpe dem i en vond/tung situasjon.

Men uansett, så tror jeg det viktigste er at man har en god etikk og moral i bunnen, at man har respekt både for seg selv og andre, slik at man ikke går på akkord med seg selv, men er et godt medmenneske så langt man kan.

Vennlig hilsen Torill

 

 

 

 

 

6. jul, 2019

Fant denne teksten på: www.drnorthrup.com som jeg synes er interessant; fritt oversatt:

Tromming frigjør endorfiner som får oss til å føle oss bra og hjelper til med å kontrollere kronisk smerte. Tromming stimulerer immunforsvaret og skaper en følelse av fellesskap. Tromming samstemmer kropp og sinn, og frigjør negativ energi.

 

Har du noen gang deltatt på et trommekurs eller deltatt i en trommesirkel?
Tromming frigjør endorfiner, enkefaliner (familie av polypeptider som er en type endorfiner. Enkefaliner produseres av nerveceller i hjernen) og Alfa-bølger i hjernen, som gir gode følelser og bedre humør, noe som kan hjelpe de som føler seg trist og er lei seg.

Trommer har blitt brukt i alle kulturer, for forskjellige formål, fra religiøse ritualer og andre seremonier til sportsarrangementer, og er en måte å kommunisere på, eller å signalisere noe. Shamaner brukte/bruker tromming som et middel til å komme i en endret eller transelignende tilstand, slik at de fikk kontakt med den spirituelle dimensjonen. Tromming har også blitt bruk terapeutisk til alle tider.

Forskning viser at tromming har mange helse-fordeler, også ved kondisjonstrening.
"Medisin-trommen" brukes fortsatt av indianerne ved seremonier, og det av en god grunn: Tromming kan gi fysisk og følelsesmessig healing, bedre immunforsvaret, gi følelser av velbehag, og – legg bort alle tromme-vitsene – det kan til og med gjøre deg smartere!

Tromming er spesielt populært blant kvinner, da tromming synkroniserer oss med Moder Jord. Faktisk, i alle gamle kulturer, ble hellig tromming utført av kvinner.

 

HJERNEN OG TROMMEN

Tromming er en flott aktivitet for hjernen, og den kan faktisk gjøre deg smartere fordi når du trommer får du tilgang til hele hjernen. Forskning viser at den fysisk overføringen av rytmisk energi til hjernen faktisk synkroniserer høyre og venstre hjernehalvdel. Så når den logiske venstre hjernehalvdelen og den intuitive høyre hjernehalvdelen begynner å pulsere sammen, vil din indre veiledning, eller intuisjonen, bli sterkere.

Å lytte til trommer kan ha samme effekt som å tromme selv.

Tromme-lyden får neuronene i hjernen til å koble seg sammen på nye måter. Jo flere sammenkoblinger, jo mer integrerte blir erfaringene våre. Dette fører til en dypere selv-bevissthet.
Tromming ser også ut til å synkronisere de "lavere" (ikke-verbale) områdene av hjernen med den fremre hjernebarken (språk og resonnement). Dette gir en følelse av innsikt og klarhet.

På grunn av dette kan terapeutisk tromming være et kraftfullt verktøy til å trene opp igjen hjernene til personer som har nedsatt funksjon eller skade, som for eksempel ADD (oppmerksomhetsforstyrrelse) eller et hjerneslag, eller ved nevrologisk sykdom, som for eksempel Parkinson.

Til slutt: Tromming kan fremkalle en følelse av å være "høy" fordi Alfa-bølgene/svingningene i hjernen øker. Nå hjernen endres fra Beta-bølger (konsentrasjon) til Alfa-bølger, føler du deg rolig og avslappet. Som sådan kan Alfa-bølgene også gi følelse av velvære og å bli opprømt, noe som kan hjelpe personer som lider av mental sykdom, som depresjon og angst.
Den samme Alfa-aktiviteten assosieres også med meditasjon og andre integrerende bevissthetsmoduser.

HVORFOR TROMMING ER BRA FOR DEG:

1) Gjør deg glad. Delta i en trommesirkel eller på et trommekurs og du vil kjenne at du blir gladere. Tromming frigjør endorfiner, enkefaliner og Alfa-bølger i hjernen, som assosieres med generelle følelser som velvære og oppstemthet.

2) Gir dyp avslapning. I en studie viste blodprøver fra deltakerne i en times lang tromme-sesjon en reduksjon i stresshormonene.

3) Hjelper på kronisk smerte. Tromming kan tjene som distraksjon fra smerte. Og det fremmer produksjonen av endorfiner og endogene opiater, som er kroppens egen morfin-lignende smertelindring.

4) Forbedrer immunforsvaret. Studier viser at tromming bedrer immunforsvaret. En studie gjort av nevrologist Barry Bittman (Yamaha Music & Wellness Institute) har vist at tromming øker de naturlige T-cellene som hjelper kroppen å overvinne kreft og andre virus, inkludert AIDS.

5) Skaper en følelse av tilknytning. Trommesirkler eller trommekurs gir en mulighet til å synkronisere ved å koble deg bedre sammen med ditt høyere selv på et dypere nivå, samtidig som du får et fellesskap med likesinnede.

6) Justerer/samstiller kropp og sinn med den naturlige verden. Den greske opprinnelsen til ordet "rytme" er "å flyte". Tromming vil få deg til å flyte med i livets rytme ved å føle takten i trommingen.

7) Er en måte å få tilgang til høyere kraft/energi. Shamaner bruker ofte trommer som et verktøy til å forene sinn, kropp og ånd. De fokuserer på helheten og integrerer healing både til den fysiske kroppen og det spirituelle nivået når de bruker trommen, noe som forener de spirituelle kreftene.

8) Frigir negative følelser. Trommingen kan tjene som et verktøy til å uttrykke seg selv. Du kan faktisk tromme ut følelsene. Når negative følelser holdes fast, kan de skape blokkeringer. Den fysiske stimuleringen ved å slå på trommen kan hjelpe til med å fjerne disse blokkeringene. Tromming har også blitt brukt terapeutisk for å hjelpe narkomane å håndtere følelsene sine.

9) Plasserer deg i øyeblikket. Når du trommer fokuserer du bevisstheten din mot livets flyt. Når du er i balanse med livets flyt kan du ikke fanges av fortidens hendelser eller bekymringer for fremtiden.

10) Tillater personlig transformasjon. Tromming stimulerer kreativitet. Når du trommer i en gruppe, får du ikke bare uttrykke deg selv, du får også tilbakemeldinger fra de andre. Dette er motsatsen til samtale-terapi. Trommesirkler gir et middel til å utforske ditt indre selv, og utvide din bevissthet mens du er en del av et fellesskap.

 

Mitt første møte med trommer var i 2010, da jeg ble med i en trommesirkel. Vi møttes hver 14. dag, og takket være erfarne og gode veiledere fikk jeg god forståelse og innsikt i trommingens virkning og hvordan den kan brukes. Jeg fikk personlige erfaringer med at tromme-meditasjoner kan gi svar på noe man lurer på, og kan brukes til (i tromme-meditasjonen) å hjelpe både seg selv og andre.

Min første tromme er den til høyre på bildet, med Sol-tegnet påmalt. Dessverre viste det seg at den ikke taklet temperatur-/fuktighets-endringer så godt (den ble slarkete i stedet for stram, og da kan den ødelegges hvis man slår for hardt på den). Så da kjøpte jeg ny tromme, som den til venstre på bildet, bare mørkere skinn. Har alltid likt lyden av store trommer bedre enn lyden av små trommer, så derfor kjøpte jeg ei stor tromme. Fant den på ei alternativmesse i Tønsberg, hvor jeg og venninnen min kjøpte hver vår. Denne trommen hadde jeg i mange år.
Kjøpte samtidig havtromma (i midten på bildet). Den har skinn på begge sider og er fylt med noe som jeg ikke er sikker på hva er. Den brukes ved at den beveges og innholdet strømmer rundt etter bevegelsene og kan bl.a. gi et inntrykk av bølger som slår mot stranden. Har hatt stor glede av den også.
For noen år siden, da jeg pakket for å reise på den store alternativmessen i Lillestrøm, "fikk jeg beskjed" om å ta med trekket til tromma, fordi jeg skulle kjøpe ny tromme (hadde egentlig ikke planer om det…). Da jeg kom på alternativmessen fant jeg den som er til venstre på bildet, oppdaget at den nå blir laget i et lettere materiale og var nesten 1 kg lettere enn den gamle tromma. Så da kjøpte jeg den. Da jeg kom hjem og fikk sett ordentlig på den, oppdaget jeg at det ser ut som det er en engel øverst på tromma….
Den gamle tromma la jeg ut for salg på Facebook, og den ble kjøpt av ei veldig hyggelig dame som gjerne ville være med i trommegruppa. Og slik ble det. Har i etterkant funnet ut at grunnen til at jeg skulle kjøpe ny tromme var for å bli kjent med henne.

I vinterhalvåret samles vi tre annenhver uke og trommer sammen. Vi trekker diverse kort hvor temaene diskuteres og vi får innspill til temaer å "reise" på i tromme-meditasjonen, hvis vi ikke helt vet hva som skal være temaet for reisen. For oss er dette en viktig del av trommereisen: Å ha en hensikt, en intensjon med meditasjonen, søke å finne svar på spørsmål eller hvordan takle/løse situasjoner. Selvfølgelig kan vi også bare "være i energien" fra trommene, nyte rytmen og roen.

Jeg har også vært med på tromme-meditasjoner på alternativmesser – både trommet selv og som publikum – og det blir mektig når mange trommer sammen. Man kjenner vibrasjonene fra trommene, og at mange tromme-mediterer sammen gir en sterk gruppeenergi som kan gjøre det lettere å meditere.

Ellers har jeg brukt trommen i forbindelse med fullmånen. Da møtes vi ute på svabergene og trommer sammen, og – hvis været tillater det – får vi se fullmånen stige opp av havet.

Vennlig hilsen Torill

 

 

 

16. mar, 2019

Helt siden jeg opprettet enkeltmannsforetak og ble synlig på sosiale medier, har jeg jevnlig fått henvendelser fra selgere som vil selge meg annonser av forskjellige slag. For at jeg skal bli mer synlig og tiltrekke meg flere klienter. Jeg har prøvd noen av tilbudene og opp gjennom de 20 årene jeg har vært aktiv healer har jeg gjort noen erfaringer.

De fleste lokker med tilbud, f.eks. halv pris. Jeg valgte å prøve en av dem, en søke-side som gjerne ville ha inn flere "alternative" kunder, ettersom det var stadig flere som søkte etter dette. Jeg reagerte på at jeg ikke fikk en skriftlig avtale, at det var veldig lite informasjon å få tilsendt.  Men jeg fikk muntlig beskjed om at jeg måtte bekrefte fortsatt abonnement når prøve-halvåret var over, i motsatt fall ville det bli slettet. Senere skjønte jeg at den uttalelsen burde jeg fått pr mail. 2 måneder etter prøvetiden på et halvt år fikk jeg faktura på full pris, for et helt år – fordi jeg ikke hadde sagt opp abonnementet innen fristen. Kontaktet både Forbrukerombudet (som fortalte at de fikk mange henvendelser vedr denne søke-siden) og andre instanser, men kom ingen vei. Så jeg måtte betale flere tusen kroner – og sendte samtidig mail og sa opp abonnementet med virkning fra når perioden jeg hadde betalt for var utløpt, og krevde bekreftelse på at oppsigelsen var mottatt. Det fikk jeg, og den ble tatt godt vare på.
Da betalt periode var over, sjekket jeg denne nettsiden flere ganger. De fjernet meg ikke (men sendte ikke faktura), så til slutt tok jeg kontakt og ba om å bli fjernet, for jeg hadde ikke lyst å være med i noe som var så negativt. 

Fikk også telefon fra en annen nettside som lokket med pop-up-annonse. Det var ikke måte på hvor fint og flott dette var (og dyrt!), for da ville alle som søkte etter det jeg holder på med, få opp min annonse foran alle de andre.
Akkurat da hadde jeg god tid, så jeg tok en prat med selgeren som ringte og forklarte hvordan jeg opplever pop-up-annonser: Det eneste en slik annonse forteller, er at vedkommende har god økonomi. Ingenting annet. Annonsen sier ingenting om hvem vedkommende er, hvordan vedkommende jobber, grad av seriøsitet eller om det er denne personen som er det riktige valget for meg.
Når det kommer til å gå til noen for å få behandling, liker de fleste å sjekke litt, spørre familie, venner og kollegaer om de kjenner til noen som er hyggelige og flinke. Andre leter mer på nettet for å finne informasjon om personen de vurderer – og da betyr en pop-up-annonse lite.

For noen år siden fikk jeg igjen telefon fra en selger som jobbet på førstnevnte nettside. Selgeren var pågående og frekk (jeg har selv jobbet som telefonselger et halvt års tid og kjenner til etikk, moral, lover og regler), og jeg bestemte meg for å jatte med en stund, for å se ut hvor langt han var villig til å gå. Han gikk VELDIG langt, og etter nærmere en halvtime påsto han at jeg skyldte han å kjøpe annonse, for på den tiden vi hadde pratet sammen kunne han ringt 3 andre og fått salg hos dem! Vel, det var også hans valg å prate med meg så lenge. Jeg er veldig glad for at jeg er sta nok til å ikke la meg presse til noe jeg ikke vil. 

Jeg har en ro innvendig, en visshet om at de klientene som skal til meg, de finner meg likevel. Det handler om energier, at de klientene som trenger akkurat meg, de finner meg og tar kontakt. Og det handler om at jeg får de utfordringene og det antallet klienter som er riktig for meg – til enhver tid.

Nå for tiden er det mange tilbud om "riktige" teknikker for å tiltrekke seg mange kunder. Det lokkes med "gratis webinar" om f.eks. 10 trinn til en suksessfull forretning. Jeg har vært med på noen av disse, og det samme gjentar seg hver gang: Det snakkes rundt grøten, med store ord og store vyer om stor kundetilgang og fantastiske inntekter. For hensikten er å få folk til å kjøpe et dyrt kurs. Og det legges fram uttalelser fra folk som angivelig skal ha tatt kurset tidligere, som roser kurset opp i skyene.
Jeg synes det er skuffende at det lokkes med informasjon om hvordan man kan tiltrekke seg kunder – for den informasjonen får man (stort sett) ikke – det er bare informasjon om at det finnes et kurs som kan kjøpes, om temaet.  

Har også fått tilbud om å kjøpe annonse på GPS, det vil si at når en med GPS kjører forbi huset mitt, vil det komme opp tips om "Torills Healing" og anvisning om hvor jeg holder til.

Jeg får også henvendelser fra selgere som gjerne vil at jeg skal få ny hjemmeside hos dem, og får ofte høre at den jeg har ikke er god nok.  Og at jeg "må" ha .no til slutt i linken, i stedet for .com. Da vil jeg nå ut til mange flere. Og det siste er at hjemmesiden må støttes av ditten og datten, slik at både mobiler, iPad, nettbrett osv kan lese hjemmesiden min "på riktig måte". Har bedt om å få linken til hjemmesider de har laget for andre bedrifter for å se hva de tilbyr, men ingen av dem har føltes riktig, så langt.

Foreløpig har jeg ikke kjøpt noe kurs, annonse på GPS eller byttet hjemmeside. Og tviler på at jeg kommer til å gjøre det. Fordi jeg i løpet av mine 20 år som aktiv healer har erfart at "energiene ordner opp". De periodene jeg har overskudd og tid tar folk kontakt, bestiller time og jeg har nok å gjøre. De periodene hvor jeg er i prosesser og trenger energien/tiden selv, eller andre aktiviteter tar tiden min, er det nesten ingen som tar kontakt. Det regulerer seg selv.

Så jeg velger å lytte innover, kjenne etter hva som er riktig for meg, og går den veien som føles riktig. Jeg har oppføringer på nettet, men tror ikke de betyr alt. Uansett hvor mange annonser jeg har på forskjellige søke-sider på nettet, eller hvilken type hjemmeside jeg har – det er intensjonen bak, hensikten jeg ønsker å oppnå, energiene jeg sender ut, som til syvende og sist er avgjørende. Og den beste markedsføringen jeg får kan ingen av de nevnte tilbudene overgå: Jungeltelegrafen som settes i gang når en fornøyd klient forteller til omgivelsene sine om en god, positiv opplevelse hos meg!

Vennlig hilsen Torill